Forum społeczności Dobrawww
Strona główna
Forum ogólne Dobrawww Auto i motoryzacja klimatyzacja w aucie nie chlodzi przed sezonem, co sprawdzic samemu

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

klimatyzacja w aucie nie chlodzi przed sezonem, co sprawdzic samemu

RE: klimatyzacja w aucie nie chlodzi przed sezonem, co sprawdzic samemu

Sezon na klime ruszył i u mnie w warsztacie urwanie głowy, ludzie przyjeżdżają że nie chłodzi. Połowa problemów to banał który można sprawdzić samemu zanim wyda się kasę. Najczęściej brak czynnika bo układ nieszczelny, czasem zatkany filtr kabinowy albo brudna parownica i stąd smród. Robicie sami nabijanie tymi zestawami z marketu czy do warsztatu? I jak często wymieniacie filtr kabinowy, bo to chyba najczęściej pomijana rzecz.
Odpowiedz

pawel ja filtr kabinowy wymieniam co roku przy okazji oleju, kosztuje 30 zl a robi robote. te zestawy z marketu do nabijania odradzam, czesto przebijaja cisnienie i mozna narobic szkody, lepiej do warsztatu na proznie i sprawdzenie szczelnosci. raz probowalem samemu i tylko wypuscilem czynnik w powietrze bo nie umialem
Odpowiedz

a ja jako mlody kierowca w ogole nie wiedzialem ze filtr kabinowy trzeba wymieniac, mialem auto 3 lata i ani razu! to dlatego tak smierdzialo. ide w weekend kupic nowy, da sie samemu wymienic czy lepiej do kogos? bo na klime to juz rozumiem ze nie ma co kombinowac samemu
Odpowiedz