od kilku miesiecy chodze jak struta, ciagle napiecie i nie umiem sobie poradzic sama. w koncu dojrzalam zeby poszukac pomocy, ale szczerze nie mam pojecia od czego zaczac. Bylyscie u kogos i jak sprawdzaliscie czy to ktos ogarniety, a nie tylko ladna strona w necie?
jak znaleźć dobrego terapeute, zeby nie trafic na przypadek? |
|
Sama przez to przechodzilam i wiem jakie to przytlaczajace na poczatku. mi najbardziej pomoglo to ze poczytalam wczesniej o wyksztalceniu i nurcie w jakim ktos pracuje, bo to naprawde robi roznice. jak szukasz w warszawie to akurat trafilam na sensowny gabinet, tu masz info o osobie ktora ja prowadzi - dobry psychoterapeuta i u mnie sie sprawdzilo. najwazniejsze zebys czula sie komfortowo na pierwszym spotkaniu, reszta przyjdzie z czasem.
ja bym dodala zeby nie zrazac sie po jednej wizycie jak cos nie kliknie. czasem trzeba zmienic osobe i to jest ok, nie ma w tym nic zlego. trzymam za Ciebie kciuki, sam fakt ze szukasz pomocy to juz duzo.
Znalazłam terapeutkę przez rekomendację z kręgu matek. Pierwsze spotkanie było dziwne, ale druga terapeutka była fenomenalna. Trzeba czasem wypróbować kilka osób. Teraz, gdy przychodzę na sesje, czuję że ktoś mnie słucha naprawdę. To różnica jak w niebie i piekle dla zdrowia psychicznego.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|