Forum społeczności Dobrawww
Strona główna
Forum ogólne Dobrawww Finanse i praca bierzemy pierwszy kredyt na mieszkanie i gubimy sie w ofertach bankow, doradca czy samemu

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

bierzemy pierwszy kredyt na mieszkanie i gubimy sie w ofertach bankow, doradca czy samemu

RE: bierzemy pierwszy kredyt na mieszkanie i gubimy sie w ofertach bankow, doradca czy samemu

z zona zbieramy na pierwsze mieszkanie i powoli zblizamy sie do kredytu hipotecznego, ale im wiecej czytam tym bardziej mam metlik. kazdy bank liczy inaczej zdolnosc, marze rozne, prowizje, ubezpieczenia i juz nie wiem co sie naprawde oplaca. chodzic samemu po bankach i porownywac czy isc do doradcy co zrobi to za nas. boje sie ze sami przeoczymy haczyk w umowie. jak wy to ogarnialiscie
Odpowiedz

RE: bierzemy pierwszy kredyt na mieszkanie i gubimy sie w ofertach bankow, doradca czy samemu

Panie Tomku, przy pierwszym hipotecznym samodzielne chodzenie po bankach to droga przez meke, kazdy liczy zdolnosc inaczej i latwo przeoczyc zapisy ktore potem bola przez 25 lat. Znajoma korzystala z pomocy przy kredyt hipoteczny bydgoszcz i byla zadowolona, pani doradca ma wyksztalcenie prawnicze i wspolpracuje z kilkunastoma bankami, wiec porownala oferty i zajela sie wnioskami zamiast biegac samemu. Dobry doradca przejrzy umowe pod katem haczykow, co przy hipotece jest bezcenne. Wazne ze niezalezny, nie zwiazany z jednym bankiem
Odpowiedz

Tomek my przy swoim kredycie poszlismy do doradcy i nie zaluje ani zlotowki, sami bysmy wzieli pierwsza lepsza oferte z banku gdzie mamy konto a wyszlo ze gdzie indziej rata nizsza. Pani Dorota dobrze pisze o tych haczykach, my w umowie mielismy zapis o ubezpieczeniu na ktore bysmy sie nabrali. Zostaje wam wiecej czasu i glowa spokojna, polecam
Odpowiedz

Wracam bo pytano mnie na priv jak skończyło się u znajomych. wzięli kredyt przez doradcę i są zadowoleni, rata niższa niż w ich banku, a doradca wychwycił kosztowny zapis o ubezpieczeniu. przy pierwszym hipotecznym warto mieć kogoś niezależnego.
Odpowiedz