Forum społeczności Dobrawww
Strona główna
Forum społeczności Dobrawww
jak zlikwidowac przebarwienia po sloncu bez wizyty u dermatologa - Wersja do druku

+- Forum społeczności Dobrawww (https://forum.dobrawww.pl)
+-- Dział: Forum ogólne Dobrawww (https://forum.dobrawww.pl//f/Forum-ogolne-Dobrawww)
+--- Dział: Zdrowie i uroda (https://forum.dobrawww.pl//f/Zdrowie-i-uroda)
+--- Wątek: jak zlikwidowac przebarwienia po sloncu bez wizyty u dermatologa (/t/jak-zlikwidowac-przebarwienia-po-sloncu-bez-wizyty-u-dermatologa)

jak zlikwidowac przebarwienia po sloncu bez wizyty u dermatologa - JoaskaW - 06.06.2026

po zeszlym lecie zostaly mi plamy na policzkach i czole, takie brazowe przebarwienia od slonca. prowadze instagrama o pielegnacji i ciagle pytania o to dostaje, sama testuje rozne rzeczy. probowalam witamine C w serum, kwasy na noc, niacynamid. cos pomaga ale wolno. macie sprawdzone sposoby na rozjasnienie poza laserem u dermatologa? interesuje mnie co realnie zadzialalo a nie marketing

- madzia_w_ciazy - 08.06.2026

joaska w ciazy mam dokladnie ten problem, doszly mi plamy ciazowe na czole! niestety wiekszosc kwasow odpada bo nie wolno, zostala mi tylko witamina C i KONIECZNIE krem z filtrem 50 codziennie nawet zima. bez filtru wszystko inne nic nie da bo slonce dalej je pogłębia. po porodzie wezme sie za kwasy na serio

- Anna_Kowalska - 09.06.2026

Joaska u mnie pomógł dopiero filtr stosowany konsekwentnie cały rok, nie tylko latem. Wcześniej smarowałam serum z witaminą C ale wychodziłam bez kremu z SPF i to było jak wylewanie wody do dziurawego wiadra. Jak zaczęłam SPF50 codziennie, przebarwienia zbladły w pół roku. Banalne ale działa.

- JoaskaW - 12.06.2026

madzia dokladnie tak, filtr to podstawa o ktorej ludzie zapominaja. ja teraz testuje jeszcze arbutyne i kwas traneksamowy w niskim stezeniu, podobno na przebarwienia hormonalne dobre. odezwij sie po porodzie to porownamy efekty bo mamy ten sam typ plam

- natka_diy - 13.06.2026

ja mam cere z piegami i przebarwieniami od zawsze, najwiecej dalo mi serum z witamina C rano + filtr i kwas migdalowy 2 razy w tygodniu na noc. migdalowy jest lagodny wiec nie szczypie i nie uczula, a powoli wyrownuje koloryt. tylko cierpliwosc bo to miesiace nie tygodnie

- Kasia_22 - 17.06.2026

a ja sie podpinam pod temat bo mloda jestem ale juz mam pierwsze przebarwienia po wakacjach nad morzem. czyli rozumiem ze najpierw filtr a dopiero potem te wszystkie serum? bo myslalam ze to serum samo rozjasnia

- JoaskaW - 23.06.2026

Kasia dokladnie, filtr to fundament. Serum z witamina C czy kwasy dzialaja na to co juz jest, ale jak dalej sie opalasz bez ochrony to robisz nowe szybciej niz stare schodza. U mlodej osoby tym bardziej warto bo im wczesniej zaczniesz chronic tym mniej tego bedzie za 10 lat

- pani_dorota - 27.06.2026

Z perspektywy kobiety po pięćdziesiątce dodam, że przebarwienia z czasem przybywa i żałuję że za młodu nie używałam filtrów. Dziś chodzę do dermatologa na zabiegi ale to kosztuje. Gdybym wtedy wiedziała to co Panie tu piszecie, oszczędziłabym sobie i pieniędzy, i plam. Młodszym radzę słuchać, filtr to inwestycja.

- madzia_w_ciazy - 30.06.2026

pani doroto ma pani racje, mama tez mi to powtarza. joaska a probowalas moze tych plastrow czy patchy z witamina c pod oczy? widzialam na instagramie ale nie wiem czy to dziala czy kolejny gadzet. bo pod oczami tez mam ciemniej

- JoaskaW - 30.06.2026

madzia szczerze te patche to bardziej chwilowe nawilzenie i efekt na sesje zdjeciowa niz realne rozjasnienie. pod oczy lepszy krem z kofeina i witamina K na dluzsza mete. testowalam duzo patchy na insta wspolpracach i zaden trwale nie rozjasnil, wiec nie wydawaj na to kasy