Otwieram swój salon fryzjerski w mniejszym mieście za 3 miesiące i kompletuję asortyment podstawowy. Farby do włosów to pierwszy big-ticket item, decyduję między 3-4 markami: Wella Koleston, Schwarzkopf Igora, Indola, plus kilka mniej znanych marek włoskich. Cena hurtowa pełnej palety oscyluje 8-15 tysięcy w zależności od marki i ilości kolorów. Czas przydatności otwartej tuby to 12-18 miesięcy, więc trzeba kalkulować rotację. Macie doświadczenia z dostawcami w 2026, jak wygląda dostępność i ceny? Słyszałam że niektóre hurtownie polskie mają bardziej elastyczne warunki płatności niż międzynarodowe.
Farby do włosów profesjonalne dla salonu które marki sprawdzone w 2026 |
|
siostra prowadzi salon w średnim mieście i od 4 lat zaopatruje się w jednej polskiej hurtowni, ostatnio sprawdzałam dla niej asortyment farb do włosów bo planuje rozszerzenie palety. mają sporo marek pod jednym dachem, dostawa 2-3 dni, plus możliwość zamawiania pojedynczych tubek do testów zanim weźmie pełną paletę. dla kogoś otwierającego salon to spore ułatwienie bo nie wszystkie hurtownie dopuszczają mniejsze zamówienia.
z mojej perspektywy klientki która farbuje się 6-7 lat różnice między markami są realne. wella daje stabilny kolor ale mniej naturalny połysk, schwarzkopf bardziej intensywne pigmenty ale szybciej się wypłukują. polecam mieć w salonie wybór 2-3 marek bo różne klientki różnie reagują na konkretne formuły, niektóre alergie pojawiają się tylko na jedną markę a inna jest neutralna.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|